Artikelen

The Innovation Value Chain, Hansen, M.T. and Birkinshaw, J., Harvard Business Review, june 2007

Als je je innovatie capaciteiten wilt verbeteren, moet je eerst kijken waar je zwakke punten zitten. In de praktijk blijkt vaak dat men vooral naar de sterke punten kijkt en daar meer op focust.

Dit artikel geeft een framework om dit te doen. Dit bestaat uit 3 fases en 6 kritische activiteiten. De 3 fases zijn: idea generation, conversion, diffusion. De 6 kritische activiteiten zijn: internal sourcing, cross-unit sourcing, external sourcing, selection, development, company-widespread of ideas. Per kritische fase staan voorbeelden en verwijzingen naar relevante literatuur om je te helpen dit te verbeteren. Een een checklist om je Innovation Value Chain te berekenen.

https://blog.itu.dk/KMP-E2008/files/2008/08/theinnovationvaluechain.pdf

Leave a Reply