Artikelen

Making ideas work, Strategy + business issue 69, Jaruzelski B. e.a., 2012

Na onderzoek onder de 1000 meest innovatieve bedrijven, blijkt dat er geen relatie is tussen de hoeveelheid geld die een bedrijf besteed aan innovatie en zijn overal financiƫle performance. Wat wel van belang is, is hoe bedrijven dat geld en andere bronnen gebruiken, de kwaliteit van hun medewerkers, processen en het nemen van beslissingen.

Er zijn 3 fundamentele innovatiestrategieen te onderscheiden: Need Seekers, Market Readers en Technology Drivers. Het innovatieproces dat een bedrijf gebruikt, moet passen bij deze strategie en zeer consistent toegepast worden. De Need Seekers hebben de grootste succesfactor. Zij baseren innovatie op een heel goed begrip van de behoeften van de eindgebruiker/klant.

Heel belangrijk is om de juiste mensen te hebben die het innovatieproces managen, met de ervaring en die de juiste beslissingen weten te nemen, en een goede combi hebben van gevoel voor de business en voor de technologie. Daarnaast moeten ze het juiste proces gebruiken, passend bij de innovatiestrategie, en de juiste mensen aan het werk hebben.

http://www.strategy-business.com/media/file/00140-The-Global-Innovation-1000-Making-Ideas-Work.pdf

Leave a Reply