Boeken

Nieuwe producten en diensten bedenken, versie 3.0., Gijs van Wulfen, 2012

Dit boek biedt een methode voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. De aanpak bestaat uit een stappenplan waarmee je in twintig weken productideeën kunt ontwikkelen, uitwerken en geaccepteerd kunt krijgen door alle betrokkenen. De innovatiemethode heet VOORT®, dit staat voor Vertrekken, Ontdekken, Ontwikkelen, Reflecteren en Terugkeren. Het is een routekaart waarmee je, gezamenlijk met anderen uit de organisatie, op ontdekkingsreis gaat.

Hierin wordt de VOORT aanpak beschreven. Deze is gebaseerd op de 5 succesfactoren van innovatie: innovatie focus, up to date klantinzicht, frisse blik van buiten, effectief creatief proces, intern draagvlak.

De VOORT aanpak is de ideationfase in het innovatieproces. Daarna volgen dan nog de development fase, test & validatie fase, en launch fase.

 Dit is een praktische methode voor innovatie, in 20 weken, met een projectteam, van idee tot mini business case.

http://www.bol.com/nl/p/nieuwe-producten-en-diensten-bedenken-versie-3-0/9200000000030939/#product_description

Leave a Reply