..jonge enthousiaste onderzoekers met een gedegen analytische aanpak

Wie zijn we?

Spunk//STBY als joint venture

Spunk//STBY is een samenwerking tussen Spunk en STBY, waarin onderzoek wordt gedaan naar en door jongeren voor uiteenlopende opdrachtgevers. De combinatie van de uitgebreide onderzoekservaring van STBY en de spreekbuisfunctie die de Spunkers kunnen dienen, levert een unieke mix op die ons onderscheidt van traditionele marktonderzoekbureaus.

Spunk is een spreekbuis van jongeren

Spunk bestaat uit een jonge groep, dynamische en talentvolle journalisten (15-19 jaar) die een internetmagazine maken met elke dag nieuwe columns, artikelen, scherpe meningen en een dagelijks internetvideojournaal. De Spunkers functioneren in het Spunk//STBY onderzoek als de interviewers. Door hun sterke en wijde netwerk onder jongeren in heel Nederland kunnen de Spunkers op korte termijn de dialoog aan gaan over elk denkbaar onderwerp met zeer diverse jongeren in de leeftijd van 12-21 en zo hun perspectieven onderzoeken. Ze spreken daarbij de juiste taal en hebben een diep en snel begrip van wat er onder jongeren omgaat, waardoor er snel een vertrouwensband kan ontstaan om ook over gevoelige onderwerpen te spreken.

STBY is een innovatief onderzoeksbureau

STBY (spreek uit als ‘Standby’) is een onderzoekbedrijf gespecialiseerd in kwalitatief onderzoek met uitgebreide ervaring onder allerlei doelgroepen. De doorgewinterde onderzoekers van STBY: Bas Raijmakers en Geke van Dijk zijn beiden gepromoveerd in sociale wetenschappen en hebben een uitgebreide achtergrond in kwalitatief onderzoek voor allerlei soorten opdrachtgevers. Zij functioneren binnen Spunk//STBY als de onderzoekscoaches. Ze zijn verantwoordelijk voor de methodologie en analyse van het onderzoek; ze bewaken de onderzoeksopzet en begeleiden elke stap in het onderzoeksproces, zodat dit verantwoord verloopt en er het maximale resultaat uit gehaald wordt. De analyse van het interviewmateriaal wordt door Spunk en STBY samen gedaan.

Leave a Reply